Jak přidat váš Minecraft server na Minecraft-list.cz, aby ho objevilo více hráčů

Jak přidat váš Minecraft server na Minecraft-list.cz, aby ho objevilo více hráčů

Návod, který tě krok za krokem provede procesem přidání nového serveru na naší server list stránku. Přidáním se zvýší šance, jak nový hráči objeví server a začnou na něm hrát.


1. Zaregistruj si účet

Bez účtu to nepůjde. V horním menu na pravé straně je tlačítko "Zaregistrovat se". Vytvořit účet můžeš přes klasický email, nebo můžeš využít rychlé přihlášení přes nějakou službu (GitHub, Google, Discord).

Pokud se registruješ přes email je nutné dokončit registraci ověřením tvé emailové adresy. Do schránky ti přijde email s potvrzovacím odkazem, na něj prosím klikni a dokonči tak registraci. 

2. Začínáme s přidáním nového serveru

Po přihlášení se ocitneš na hlavní stránce administrace. V hlavním menu nalevo najdeš možnost "+ Vytvořit server" klikni na odkaz a dostaneš se k prvním krokům formuláře pro vytvoření serveru.

3. Základní údaje o serveru

Pro každý server potřebujeme několik základních informací. 

Název serveru

Pod tímto názvem uvidí ostatní tvůj server na naší stránce, název můžeš později změnit a dát do něj třeba nějaké emoji 😎🤯💎

IP adresa

Velice důležitý údaj, pro tvé potencionální hráče, kteří by se chtěli připojit na server. Pokud je k připojení zapotřebí port, tak ho dopiš k IP adrese. Formát by měl vypadat jedním z těchto způsobů:

První způsob je připojení přes doménu, druhý je číselná IP spolu s portem.

mc.muj-server.cz
123.123.321.333:25565
Název serveru

Z názvu serveru se generuje URL. Název serveru jde později změnit, URL ne.

Hlavní je, aby sis pořádně rozmyslel co za údaj zadáš, protože to už potom nejde jednoduše změnit! Proto pod okénkem, kam máš URL zadat vidíš, jak potom bude vypadat. 

Nejlepší je zadat jednoduchý název serveru, bez speciálních znaků. Speciální znaky se později z URL vymažou. Třeba název "Super server" by pak vypadal nějak takhle "super-server".

Popis základních údajů

4. Detaily, které popisují tvůj server

V tomto kroku si můžeš opravdu vyhrát. První vybereš tagy, které nejlépe vystihují tvůj server. Potom vybereš na jakých verzích minecraftu se tam dá připojit. 

To nejdůležitější na konec. Textový popis tvého serveru, dá se v něm použít stylování jako je například ve zprávách na discordu, přidat můžeš nadpisy, gify a obrázky, které obohatí stránku se serverem.

 

5. Je čas přidat sociální sítě

Tady si můžeš přidat odkazy na všechny možné sociální sítě, kterými tvůj server disponuje. Doporučuji přidat hlavně odkaz na pozvánku na Discord a odkaz na webové stránky serveru.

Tento krok není povinný a nemusíš vyplnit nic, ale pokud už nějaké sociální sítě tvůj server má, tak je určitě přidej, aby se potencionální hráči dostali například na Discord serveru co nejlehčeji.

Pokud budeš odkazy vyplňovat je důležité, aby začínali https:// nebo http:// tím se pojistíme, že se jedná a validní odkaz.

6. Vytvoření serveru

Po zveřejnění se server automaticky objeví na našich stránkách, i když někdy to může trvat třeba 10 minut, než se objeví v seznamu a ve vyhledávání.

Také se po zveřejnění poprvé zkusíme pingnout tvůj server jestli je online, abychom zjistili kolik na něm hraje lidí.

S vytvořením profilu serveru je tohle vše. Po vytvoření se objevíš na stránce s detailem tvého serveru, tam uvidíš základní přehled a hlavní statistiky. Další funkce a podrobnější statistiky si můžeš rozkliknout v menu.

Určitě si propoj hlasování s naší stránkou, aby si zaujal nové hráče a objevil se na vyšší pozici na našem server listu. S dostatkem hlasů tvůj server také můžeme vybrat jako "server dne", který se objeví na hlavní stránce. Také doporučuji přečíst naše FaQ, najdeš ho v hlavním menu pod nabídkou Informace > FaQ.

 

7. Přidej banner, aby si vynikl

Po vytvoření serveru můžeš v editaci přidat banner, který jde vidět v hlavním seznamu serverů. Udělej takový banner, který odpovídá stylu tvého serveru a zaujme potencionální hráče, kteří hledají nový server.

Nejmenší doporučené rozměry: 468 x 60 px

Pokud budeš nahrávat banner ve vyšším rozlišení musíš dodržet poměr stran, aby na banneru šlo vše správně vidět. Obrázek se vždy přizpůsobí kartě. Já používám, třeba tento rozměr (1404 × 180 px).

Pokud nemáš vlastní banner, tak si ho můžeš jednoduše udělat na jedné z těchto stránek:

Také můžeš přidat velký obrázek, který jde vidět v detailu stránky tvého serveru. Zde si můžeš znovu trochu více vyhrát, protože neomezujeme jaký rozměr má mít obrázek narozdíl od banneru.

 

 

Pokud budeš mít s čímkoliv problém tak nás kontaktuj na našem Discordu a my ti rádi se vším pomůžeme, stačí si vytvořit ticket.