Jednoduchý návod jak si propojit hlasování na Minecraft server.

Jednoduchý návod jak si propojit hlasování na Minecraft server.

V návodu najdete jak nastavit hlasovací plugin na serveru a nastavení odměn pro hráče a propojení s hlasovací stránkou ve třech jednoduchých krocích.


Chceš, aby hráči na tvém serveru mohli hlasovat pro server a dostávat za to odměny? Propojení hlasovacího systému je opravdu jednoduché a stihneš to za pár minut. Stačí k tomu mít připravený spigot Minecraft server na veřejné IP adrese.

1. Nastavení pluginu NuVotifier

Aby tvůj server mohl komunikovat s minecraft-list.cz o tom, že má dostat hlas musíš tam nainstalovat NuVotifier plugin. Nejnovější verzi si stáhni zde NuVotifier | SpigotMC - High Performance Minecraft.

Stáhni si NuVotifier plugin a soubor nuvotifier.jar dej do složky /plugins v hlavní složce serveru. Restartuj server.

Po restartu se ve složce /plugins vytvoří nová složka /plugins/Votifier ta obsahuje hlavně config.yml, který si otevřeme a podíváme se na něj.

Host

Nejlepší je nastavit hodnotu host na IP dedikovaného serveru, pokud máte dedikovaný server (třeba mc.muj-server.cz). Jinak nastavte tuto hodnotu host: 0.0.0.0

Port

Zde klidně nechejte výchozí hodnotu port: 8192, pokud potřebuješ použít jiný tak povolené hodnoty jsou mezi 1 a 65535. Ujisti se, že tento port je volný a nepoužívá ho nic jiného. Dej si pozor, aby sis tento port nezaměnil s portem na připojení na server.

Disable-v1-protocol

Pro vyšší bezpečnost minecraft-list používá V2. Takže hodnotu je zapotřebí změnit. disable-v1-protocol: true

Token

Používá se pro ověření pravosti hlasu. Není zapotřebí nic měnit, ale pouze zkopírovat hodnotu do minecraft-listu, budeš ji potřebovat k nastavení hlasování.

Z nastavení NuVotifier pluginu je to vše. Soubor ulož, nahraj ho na FTP serveru a server znovu restartuj.

 

2. Propojení se stránkama + debugování

Přihlaš se do administrace minecraft-list.cz a na dashboardu tvého serveru rozklikni menu s “nástroje” a klikni na možnost “Fake vote”.

Vyplň IP adresu a port z configu NuVotifer. Jako další zkopíruj token z configu, vyplň tvůj nick a klikni na tlačítko odeslat. (obrázek je pouze jako ukázka, vyplňte si vlastní správné údaje)

 

Po odeslání hlasu se ukáže, zda se úspěšně odeslal nebo ti napíše co je špatně. Pokud se hlas odeslal měl by si to vidět i v konzoli. 

Až se ti úspěšně podaří odeslat hlas tak nastavení ulož. Po uložení, už půjde hlasovat klasicky ze stránky tvého serveru.

Na pravé straně minecraft-list.cz uvidíš výsledek odeslání hlasu. Pokud se odeslal správně napíše “doručeno” jinak vypíše co se stalo, aby si to mohl vyřešit.

 

Debugování - Jak řešit chybové hlášky

- Votifier server nedokázal ověřit pravost požadavku. Zkontrolujte token a service name.

Je zadaný špatný token, nebo musíte přidat další “serviceName” s vlastním tokenem. (Koukněte se na přiklad obrázku z configu)

- Nepodařilo se nám navázat spojení s Votifier serverem, zkontrolujte prosím údaje a Votifier server.

Nemůže navázat spojení na danou IP adreasu a port. Zkontroluj tyto body:

  • Je zadaná správná IP adresa a port votifieru

  • Server je online a NuVotifier plugin také (plugin při zapnutí nevyhodil žádný error a nespadl, zkontroluj konzoli při zapínání serveru)

  • Zjisti zda něco neblokuje připojení mezi serverem a minecraft-list.cz (firewall, hosting, atd…)

 

3. Nastavení odměn na serveru za hlasování

Teď, když hlasování z minecraft-list.cz funguje je načase napojit další pluginy, které se starají o dávání odměn.

Pluginy na odměny za hlasování - Tyto pluginy komunikují s NuVotifier a dál zpracují hlasy, rozdají odměny, spustí vote party atd.. Mezi tytu pluginy patří například:

SuperbVote, VoteParty, VotingPlugin a spoustu dalších.

Pamatuj si, že nezáleží tolik na pluginu, který vybereš, ale na tom jak odměny nastavíš. Musíš správně vybalancovat systém, aby hráči měli stále motivaci hlasovat a podporovat tak tvůj server, ale aby za chvilku neměli plný inventář OP věcí pouze za hlasování. To, už je ale na každém jak si to nastaví.

Já už ti přeju jenom hodně štěstí a spostu hlasů v naší hlasovací soutěži na Minecraft-list.cz.